dissabte, 30 de maig del 2020

Un cop d'ull al Kremlin ( 1 ).

Al costat del riu Moskvà, a tocar de la Catedral de Crist Salvador i emmarcat per l'estructura metàl·lica del pont d'accés Patrisrshy, veiem al fons algunes de les torres vermelles de la fortalesa del Kremlin de Moscou.


La paraula russa Кремль ( Kremlin ) fa referència a qualsevol edificació fortificada d'una ciutat russa. Evidentment la fortalesa més coneguda de Rússia és la de Moscou.


Si anem fins als jardins d'Alexander trobarem el Museu Estatal d'Història ( a la propera fotografia a l'esquerra ) i la Угловáя Арсенáльная бáшня - la torre de l'Arsenal ( Arsenalnaya ) construïda l'any 1.492, a la dreta. A l'esquerra del Museu Estatal d'Història hi ha la porta i la capella de la Resurrecció que ens convida a entrar a la plaça Roja. En aquest espai hi ha el quilòmetre zero de Rússia.


 Anem virtualment fins a la Тро́ицкая ба́шня ( torre de la Trinitat ) constuïda entre 1.495 i 1.499 per l'arquitecte italià Aloisio da Milano, conegut a Rússia com Aleviz Fryazin Milanets ( el Vell ). La torre té una barbacana amb entrada amb entrada al Kremlin que actualment és l'accés principal de les visites. Un pont de pedra, el pont de la Trinitat, l'uneix amb la torre Кутафья ( Kutàfia ) construïda a principis del segle XVI com a talaia.



A la base de la torre, als segles XVI i XVII hi hagué una presó. Al 1.685 li van afegir un cos de diversos pisos amb decoració de pedra blanca, que podeu apreciar a la propera fotografia de detall. Entre 1.868 i 1.870 la torre fou reconstruïda pels arquitecetes A. Porokhovschikov i N. Azanchevsky. L'any 1.935 s'ordenà retirar de cinc de les torres de les muralles del Kremlin les àguiles bicèfales - símbol dels tsars- per inatal·lar estrelles de cinc puntes - símbol del comunisme- de cristall de robí. Al 1.937 les estrelles foren substituïdes per unes de noves fetes de vidre vermell que estan il·luminades . Coronant  la cuculla de la torre podeu veure l'estrella que pesa mil tres-cents quilograms. L'última restauració és del 2.015.


En el moment d'entrar al Kremlin per la torre de la Trinitat trobarem dos soldats de guàrdia en dues garites transparents en les que podeu veure l'àguila bicèfala que porta al pit un escut amb la imatge de sant Jordi, que és l'escut de Rússia. Observant atentament al soldats de guàrdia, en algun moment dubtareu si respiren...


Només accedir a la fortalesa del Kremlin trobem el Palau Estatal, un edifici de vidre i formigó recobert de marbre blanc. Construït l'any 1.961, sota la direcció de l'arquitecte Kikhail Posohin, per iniciativa de Nikita Khrusxov - Secretari General del Partit Comunista de la Unió Soviètica ( P.C.U.S ) entre 1.953 i 1.964, i primer ministre entre 1.958 i 1.964. Aquí es van fer els congressos del P.C.U.S i les sessions del Soviet Suprem de la U.R.S.S.


L'edifici es va construir en setze mesos. Després del col·lapse de la Unió Soviètica, el palau va continuar com un dels escenaris teatrals i de concerts més prestigiosos del país. La sala té capacitat per a sis mil persones i la seva acústica es considera de les més avançades d'aquella època. Per construir l'edifici calgué demolir l'antic edifici de l'Armeria que podeu veure a l'aquarel·la de l'arquitecte Peter Aleksandrovich Gerasimov del 1.852.


Font: Wikimedia Commons.

Gairebé a tocar del Palau Estatal hi ha el Palau de Poteshny, construït l'any 1.652 per a Boyar Miloslavsky. No ens podem apropar perquè els visitants de la fortalesa del Kremlin hem de seguir un recorregut determinat i, com podeu veure a la propera fotografia, tot està vigilat pels soldats de guàrdia.


Just davant del Palau Estatal tenim l' Арсенал Московского Кремля ( l'edifici de l'Arsenal ) que es començà a construir l'any 1.702 per ordre del tsar Pere I el Gran. Continuarem la passejada pel Kremlin a la propera entrada dedicada a la fortalesa.
Atentament.
Senyor i.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada