dimecres, 5 de juliol del 2017

Visita 3D a Cal Trepat.

Al març del 2.009 us recomanava el llibre editat per l'Ajuntament de Tàrrega i el Museu Comarcal de l'Urgell " Fàbrica de maquinària agrícola J.Trepat de Tàrrega", amb un magnífic arxiu fotogràfic i un DVD que recull les explicacions d'antics tècnics i treballadors.


Entre octubre del 2.016 i gener del 2.017 una sèrie de set entrades titulades " Un cop d'ull a Cal Trepat", ens permeteren visitar virtualment l'antiga fàbrica. Les entrades sisena i setena d'aquesta descoberta vaig poder fer-les gràcies a la gentilesa de Roser Miarnau Pomés tècnica del museu, ja que les naus 6 a 19 no són visitables. A partir de la meva petició va penjar una colla de fotografies d'aquestes naus no museïtzades al facebboc del museu i m'autoritzà a publicar-les. La fotografia de la nau 19 és de l'arqueòleg i director tècnic del Museu Comarcal de l'Urgell-Tàrrega Oriol Saula Briansó a qui també li semblà una bona idea que us l'ensenyés.


L'any 1.983 es va crear el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya ( mNACTEC ) amb seu central a Terrassa, en una antiga fàbrica tèxtil de la rambla Egara. L'objectiu del museu és la preservació del patrimoni industrial i , a partir d'aquest patrimoni, explicar la industrialització de Catalunya. Aquesta descoberta apassionant la podeu fer als vint-i-vuit museus científics que formen part del mNACTEC. Cinc d'aquest museus són lleidatans.


Si entreu a la web del Museu de la mecanització agrària de Cal Trepat, veureu a la part superior esquerra la proposta VISITA 3D, cliqueu-la i la sirena de la fàbrica us donarà la benvinguda. Esteu preparats per entrar al museu?


Amb la rodeta i el moviment del ratolí o clicant als símbols blaus de la part baixa de la pantalla, que podeu veure a la fotografia anterior, podreu passejar per Cal Trepat. Clicant la icona que veureu a la part superior esquerra de la pantalla, s'obrirà un plànol i podreu triar on anar de la part museïtzada de Cal Trepat. Com a la visita real no podreu veure les naus de la 6 a la 19.


Si el vostre clic el feu a la part inferior dreta de la pantalla, es desplegaran disset fotografies que us permetran també triar l'espai on fer un cop d'ull.

Si visiteu terres ponentines guardeu part del vostre temps per gaudir de la proposta targarina de Cal Trepat. Estic segur que m'agraireu el consell.
Atentament.
Senyor i

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada