Avui tancarem la visita virtual a l'arxiu arqueològic de Lleida, situat al conegut com equipament Albarés a l'avinguda Fontanet número 26 que acull , a més a més de l'arxiu, la ludoteca del barri de la Bordeta. La gentilesa de l'Ana Loriente ens ha permès aquest recorregut pel magatzem de l'arxiu, l'oficina tècnica d'arqueologia i la sala de treball. Anem ara a l'espai en el que els alumnes treballen després de la visita.
Tot està preparat per acollir al proper grup de "joves arqueòlegs" que col·locats en taules de quatre es trencaran la closca amb la proposta didàctica de l'arxiu arqueològic.
En la fitxa que tenen preparada analitzaran el mètode d'excavació d'un arqueòleg i l'ordre temporal. Cal posar els números dels estrats dibuixats i ordenar-los tal com ells farien l'excavació.
Ela "joves arqueòlegs" tenen, a més a més de les fitxes de treball, un tàper amb un sobre que conté monedes de cartró i restes ceràmiques, de diferents èpoques històriques.
El quadre de doble entrada "L'arqueologia a la ciutat de Lleida", proposa als alumnes ordenar correctament la informació rebuda durant la seva visita a l'arxiu arqueològic. A la columna de l'esquerra tenim les sis files dedicades a: l'Iltirta ibèrica, Ilerda romana, Medina Larida andalusina, Leyda feudal, Lleida moderna i la Lleida contemporània. A la columna següent els alumnes han de situar cadascun dels sis plànols de la ciutat al lloc corresponent històricament.
Per completar la tercera columna cal agafar els fragments ceràmics del tàper i pensar on cal col·locar-los. Alguns dels fragments són fàcils de situar en el temps, però altres ens fan pensar una miqueta.
Lentament el quadre de doble entrada es va completant, ja només cal estar atents per omplir l'última columna amb les monedes de cartró que hi ha al sobre.
No deixeu de visitar aquest espai una mica amagat del barri de la Bordeta on descobrireu alguns secrets d'una ciutat que ha patit moltes destruccions en la seva agitada història...
Podeu trucar-hi als matins feiners de les 10:00 a les 13:00 ( 973222641 ), o escriure un correu al seu email: vinearxiuarqueologic@paeria.es
Atentament.
Senyor i
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada